top of page
_MG_0166.jpg

No Perfect  Shop

171806468_464802484574790_1225016272974469414_n_edited.png
Medveten och lite långsammare handling. 

Mitt löfte är egentligen ganska enkelt. Med No Perfect Shop vill jag inspirera till mer medveten och lite långsammare handling. Som är bra både för dig, dina medmänniskor och planeten vi alla bor på. 

  • Inget lager. 

  • Rätt så lång leveranstid. 

  • Inga snabba köp. 

  • Noga utvalda produkter med de fyra främsta internationella certifieringarna för ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet: Fairtrade, Svanen, OEKO-tex och GOTS. 

  • Ingen fri frakt.

  • Inga fria returer.

  • Aldrig rea eller 2 för 1. 

_MG_0327.jpg
Om No Perfect Shop
_MG_9169.jpg
Medveten och lite långsammare handling.
Avsiktsförklaring, manifest eller nåt i den stilen.

När jag började tänka på den här webbshoppen så har arbetsnamnet alltid varit en "anti-shop". Det låter ju helknäppt kan någon tycka, en webbshop som vill sälja men som bygger på att uppmuntra kunden, alltså dig, att inte handla. Inte i onödan, i alla fall. 

Konsumtion, fast fashion och vårt sätt att bara köpa en massa prylar & kläder vi egentligen inte behöver eller, pardon my French, billig skit som bara går sönder. Det här sättet att leva och handla håller inte. Samtidigt är steget till ett 100 % cirkulärt system med återanvändning och återbruk ganska långt borta. Det är lätt att känna hopplöshet. Med den här operfekta butiken vill jag inspirera och visa att det går att göra bättre val. Både som företagare och som kund. Det kostar mer och det går långsammare, det kräver mer engagemang och research. Det finns inga genvägar och för mig finns det ingen annan väg. 

"Med den här butiken vill jag inspirera och visa att det går att göra bättre val. Både som företagare och som kund. Det kostar mer och det går långsammare, det kräver mer engagemang och research. För mig finns det ingen annan väg." 

När jag kände "yes" nu har jag äntligen hittat en riktigt bra underleverantör med grym kvalitet och enkel, fin design - plus fyra av världens främsta tredjepartscertifieringar: Fairtrade, GOTS, OEKO-TEX och Svanen på alla mina produkter, så fick jag tipset att också ta kontakt med SustainaSearch. De jobbar med oberoende analyser av hållbarhetsdata och tar även hänsyn till sådant som vilken energi fabrikerna som producerar kläderna använder (fossil eller förnybar). Jag slet mitt hår, tänkte att "jag var ju klaaaar". Men när jag visste att det fanns ytterligare ett steg att ta för att spåra hur hållbara plaggen jag valt egentligen är, ja då var det ju bara att köra på det också. 

Jag hade inte kunnat öppna den här webbshoppen på något annat sätt och är stolt över att jag, som en person och egenföretagare, gör allt jag kan för att göra skillnad. Det är inte perfekt, det är fortfarande nyproduktion och syftet med alla certifieringar och analyser är inte att rättfärdiga samma beteenden som tagit oss hit. Vi behöver handla mindre, inte mer. 

 

"Det är inte perfekt, det är fortfarande nyproduktion och syftet med alla certifieringar och analyser är inte att rättfärdiga samma beteenden som tagit oss hit. Vi behöver handla mindre, inte mer. "

Därför har jag inga kläder i lager och kommer aldrig att annonsera olika kampanjer eller ge Black Friday-erbjudanden. Det står tydligt vad frakten kostar (49 SEK i Sverige) och den betalar du själv både när du köper och om du vill göra en retur. För det här beteendet att vi beställer en massa, provar och skickar tillbaka två tredjedelar, hallå?! 

Besök gärna butiken och hittar du något du gillar, sov på saken. Varan tar ändå inte slut eftersom att, exakt, jag har inget lager. Känner du att "jo men jag vill verkligen ha den där, jag behöver en ny t-shirt och tänker att den där kommer bli min nya favorit, den kommer jag använda riktigt länge" då är det läge att trycka på "köp"-knappen. 

"Besök gärna butiken och hittar du något du gillar, sov på saken."

När du lagt din beställning och betalat så kan du få vänta en stund. En gång i månaden sammanställer jag alla beställningar (den sista varje månad) och skickar en lista till min leverantör i Stenungsund. Sedan skickas allt till ett tryckeri i Örebro, för att sedan åka vidare till Luleå för att packa iordning alla leveranser. När det är klart skickas allt med PostNord hem till dig. 

Från det att sammanställningen skickas den sista varje månad tar det 1-2 veckor innan du får din leverans. Om du har lite oflyt med din tajming kan det ta lite längre tid (uppemot 8 veckor innan du får din leverans). Jag gillar det, att vi också får öva på tålamodet och att längta efter något i en vardag där allt annars går så himla snabbt. 

Samtidigt är jag fullt medveten om att det här är långt ifrån perfekt, och jag kommer ständigt behöva uppdatera både mig och butiken, hålla koll på utvecklingen för att hänga med och göra nya avvägningar. Men om allt ska vara perfekt hela tiden, då vågar man tillslut inte göra eller säga något alls. 

Välkommen till No Perfect Shop. En liten och operfekt shop grundad i Luleå med visionen att inspirera en människa i taget till mer medvetna och hållbara val. Du kan göra skillnad och allt räknas. 

"Du kan göra skillnad och allt räknas."

Med omtänksamhet och pepp,

/Malin 

Superenkelt! Det tar lite tid bara. 

No Perfect Shop funkar så här:

Steg 1

Besök butiken.

Hittar du något du gillar: fundera ett extra varv.

Steg 2

Känns det rätt: beställ och betala.  

Frakten kostar alltid 49 kr (inom Sverige).

Steg 3

And then you wait... 

 

Den första varje månad sammanställs alla beställningar och skickas till min leverantör med ett lager i Stenungsund.

Steg 4

Alla beställningar skickas samtidigt från Stenungsund till tryckeriet i Örebro. Från tryckeriet går färden vidare till Luleå för att packa iordning alla leveranser. 

Steg 5

Din efterlängtade beställning lämnar Luleå och fraktas till dig med PostNord. 

Steg 6

Du får ett paket, öppnar och blir förhoppningsvis superglad. Ett fint No Perfect-plagg har landat och den vill vara din nya favorit och användas länge. 

Bra att veta

Från det att sammanställningen skickas tar det 1-2 veckor innan du får din leverans. 

Om du har lite oflyt med din tajming kan det ta rätt så lång tid, ja uppemot 8 veckor innan du får din leverans.

Jag gillar det, att vi också får öva på tålamodet och att längta efter något i en vardag där allt annars går så himla snabbt. 

_MG_0068.jpg
Så här funkar det
Bakgrund, vision & manfest
_MG_0354.jpg
Följ No Perfect Yoga på instagram för mer inspiration, yoga & feel good
  • Instagram
bottom of page